Футболните фланелки на Роналдо, Балъков, Сакалиев… трика на Назарян и Ангелов продават на благотворителен търг за спасяване на детското отделение в Перник

Куп артикули на известни спортни деятели, действащи отбори и индивидуални спортисти ще бъдат разиграни на благотворителен търг тази събота /31 август/ в Перник. Уникалното по рода си спортно събитие ще се проведе на стадион „Звезда“ в пернишкия квартал „Димова махала”. Спортният празник има за цел да набере средства в помощ на детското отделение на пернишката болница, които ще отидат за закупуване на необходима апаратура за лечение на децата на Перник. Търгът е с начален час 14.00, а в него всички присъстващи ще могат да наддават за обявените артикули.

Фланелка на феноменалния Кристиано Роналдо е атракцията на предстоящото събитие, която е с оригиналните символи на „Ювентус“. Тя е предоставена за търга заедно с още няколко други футболни ценности от спортния журналист на БНТ, перничанина Радостин Любомиров.

С не по-малка стойност е и тениската на една от родните звезди на футбола и сегашен треньор на националния отбор на България Красимир Балъков. Спортна фланелка и от футболиста Стойко Сакалиев ще вземе участие в търга. Сред вещите, за които ще се наддава, са още футболна топка с автографи от клуб „Валяците“, трико на Иво Ангелов и Армен Назарян, артикули от „Локомотив” /София/, тениска от 70-годишнината на ЦСКА с подписи от целия отбор, тениски от „Левски” /София/ и тяхна ценна книга, както и пощенски марки на софийския отбор, фланелки на пернишкия „Миньор” и такава на „Миньор” /Чикаго/.

Има предоставена топка от стогодишнината на „Берое” и топка на ФК ЦСКА, и двете с автографи от футболистите. Сред артикулите има още спечелени медали, шалчета, химикалки, марки, книги и много други.

Инициативата е на пернишките младежи Александър Александров и Ванеса Викторова.

„Изключително много хора се отзоваха с безценни вещи, които имат много голяма стойност. Не зная дали някой е правил подобен търг в такива мащаби. Но съм много щастлив, че успяхме да обединим толкова много хора в една добра кауза“, сподели Александров, който ще води търга в събота.

За онези, които не искат да участват в търга, но искат да дарят средства, ще бъде подготвена кутия за дарения, уточняват организаторите.

Самото наддаване ще бъде предшествано благотворителен футболен турнир, в който ще вземат участие 10 смесени любителски отбора. Той ще започне от 9:30 ч., а самият търг ще бъде проведен преди финала на турнира. Участниците в турнира ще са „Чуковете“, „Изтребител“, „Каталунците“, „Терминаторите“, „Спортист“, „Атлетик“, „Непобедимите“, „Люси и приятели“, „МГЕРБ“ и отборът на „Митничарите“.

Турнирът ще бъде открит от кмета на Перник Вяра Церовска и футболната легенда на ЦСКА Георги Велинов. За футболистите ще има купи и награди, подготвени са и грамоти за най-добър феърплей, голмайстор и вратар.

На откриването се очаква да присъстват боецът Тервел Пулев, вратарят от Перник Владо Стоянов, борецът Иво Ангелов и други спортисти, които и ще участват в търга на място.

„Елате и ни помогнете да спасим детското отделение и отново да докажем, че перничани сме единни, когато става въпрос за бъдещето на децата ни. Инвестирайки в децата, ние инвестираме в бъдещето на страната си“, призоваха младите хора и организатори на спортното събитие.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *