Футболни надежди от набор 2008 в Кресна се появиха на календар и на часовник

Футболни надежди от „Перун” /Кресна/, набор 2008, се появиха на календар за 2019 година и на часовник като награда за успешното им участие във футболен турнир за деца, провеждан под егидата на БФФ в изпълнение на концепцията за изграждане на млади футболни таланти. Подготовката си децата водят под ръководството на треньора Иван Златков на футболния терен при СУ „Св. Паисий Хилендарски”.

В турнира участват 6 отбора по системата „всеки срещу всеки” с по 4 срещи в два полусезона. Първият полусезон вече завърши, а вторият ще е през пролетта. Всички срещи се играят на зеления терен на стадиона в Струмяни. Официално класиране не се отчита, тъй като целта на проявата е развитие на футбола сред децата.

В турнира освен тима на „Перун” участват и отборите на „Лъвчетата” от Гоце Делчев, „Белица” от Белица, „Спорт вилаж” от Сандански, „Звездите” от Петрич и „Малеш 1940” – Микрево.

След подобен турнир в миналото отбор на Кресна с треньор Иван Златков достигна четвъртото място в страната, а участващите в него Борислав Илчев, Венцислав Бенгюзов, Янко Сандански и други футболисти достигнаха и до върховете на родния футбол.

БОРИС САНДАНСКИ

 

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *