Хангарите за МиГ-ове на летището край Сапарева баня пълни с боклуци и изхабени от дрифтове гуми

Бившите хангари за самолети край Сапарева баня са превърнати в нерегламентирани сметища. Там, където преди три десетилетия се криеха МиГ-ове, сега може да се видят изхвърлени автомобилни гуми, строителни отпадъци, установи репортер на „Струма”.

Любители на високи скорости денонощно дрифтират на летището. Жители на Сапарева баня коментират: “При скоростното каране на мотори и автомобили се сменят по 5-6 гуми на ден на едно возило. В Сапарева баня гумаджия им ги сменя и ги изхвърля в самолетните укрития. След затваряне на сметището много хора предпочитат да изхвърлят отпадъците при строителни дейности в хангарите.

От общината са безсилни да се справят с денонощното лудо каране на летището. Преди около година при опит да бъдат изгонени оттам мотористи са се заканили да бият служител на общината.

“Знаем за гумите и строителните материали. Ще ги изчистим, но това не е гаранция, че няма пак да се изхвърлят от там. Знаем кой гумаджия от Сапарева баня обслужва любителите на високите скорости, които денонощно правят ралита на летището, но не можем да докажем, че той ги изхвърля. Преди около година бяха изхвърлени цял бус автомобилни гуми при кв. “Гюргево” в Сапарева баня. Тогава с видеокамера беше заснет номерът на буса и собственикът му отнесе глоба. След затваряне на сметището на много места в общината се образуват нерегламентирани боклучарници. Почистваме ги и на същите места отново се появяват други”, заявиха от общината в Сапарева баня.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *