Хандбалистите на „Пирин“ (ГД) повториха миналогодишния сценарий с варненци, пак правят хикс

Хандбалистите на „Пирин“ (ГД) и „Спартак“ (Вн) повториха сценария от миналата година и завършиха отново наравно – 19:19 (8:10) в Гоце Делчев.

Домакините влязоха трудно в двубоя и до 20-та мин. изоставаха с 3:9, но намериха сили да доведат разликата на почивката само до 2 гола. След подновяването на играта избраниците на старши треньора Николай Пиргов опитаха обрат и стигнаха за първи път до равенство в 47-та мин., след което се игра гол за гол. Сериозен дял за точката имаше вратарят Велик Танев, който не разочарова агитката от родния Петрич, дошла да го подкрепя в зала „Неврокоп Арена“. В последната секунда Георги Георгиев можеше да донесе успеха на пиринци, ала както преди година, вратарят на „Спартак“ не позволи.

„Получи се добър за родните стандарти мач, в който нямахме и късмет, който явно бе с вратаря на гостите. Той сякаш бе омагьосал мрежата си. Противникът ни няма нужда да бъде представян и всеки знае класата му, проличала и в този двубой. Направихме всичко необходимо, а в края не ни стигна малко да спечелим. Сега остава да мислим за мача с „Добруджа“ за купата на България“, коментира Н. Пиргов.

„ПИРИН“ (ГД): Ортомаров, Георгиев-7, Копривленски, В. Христов-1, Янев, Тунтев-4, Кузе (Танев, Симеонов-5, Атрев, Партенов, Дробенов, Магдалинчев-2, Радевски, Павлов, Юсев).

„СПАРТАК“ (ВН): Хюсеин, Д. Георгиев-3, Николов, Няголов, Попов-2, Илиев-8, Димитров (Енчев, Пантелеев, Г. Стоянов-3, Петров, Ангелов, Д. Стоянов-3).

АЛЕКСАНДЪР МАНДАЖИЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *