Хандбалният „Пирин” /ГД/ се разбра с македонски гард

Хандбалният „Пирин“ (Гоце Делчев) ще задържи македонеца Миле Радевски, обяви главният треньор на клуба Николай Пиргов. Играчът остава в отбора до края на състезателната година, след което предстоят нови преговори. От отбора дадоха да се разбере, че са доволни от представянето му в тренировките и по време на спаринга срещу македонския „Астраион“ (Струмица). Гардът отбеляза 3 попадения срещу новака в Първа лига на западната ни съседка и демонстрира отлична игра в защита, след като трябваше да изчака своя час на резервната скамейка.

Новото попълнение на „Пирин“ идва от школата на „Металург“ (Скопие), където е преминал през всички гарнитури на тима. 18-годишният хандбалист реши тази година да смени първенството, идвайки в България. Тук той едновременно ще играе за гоцеделчевци и ще учи, което е наклонило везните за неговия избор. Македонецът вече се установи в Гоце Делчев, където ще живее към момента, и тренира със съекипниците си.

Той и неговите съотборници днес очакват окончателния отговор дали ще играят контрола с гръцки тим, който е бил поканен от ръководството да гостува в южния български град. Това се случи, след като отпадна възможността „Астраион“ (Струмица) да върне визитата си този уикенд, за когато първоначално бе предвидено гостуване на мъжкия тим заедно с една от формациите в ДЮШ. Разпоредба на местната федерация относно стартиращото в западната ни съседка първенство обаче промени плановете.

При условие че и контролата с евентуалния гръцки съперник отпадне, състезателите на „Пирин“ все пак няма да се разминат с мач. Главният треньор Николай Пиргов и екипът му са предвидили тимът да направи двустранна игра през уикенда и след това да бъдат разпуснати за двудневен отдих. В тази среща ще се включат и двамата липсващи в проверката срещу „Астраион“ Георги Георгиев и Райчо Копривленски, които бяха освободени от ръководството поради лични причини.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *