Хашимаки от палачинки с пиле

Необходими Съставки

пилешки бутчета – 500 г почистено месо

барбекю сос – 4 с.л.

зеле – 1/4 ч.ч.

моркови – 1/4 ч.ч.

лук – 1/4 ч.ч. зелен

сол

черен пипер – на вкус

ЗА ПАЛАЧИНКИТЕ

яйца – 2 бр.

пилешки бульон – 2 ч.л. сух

брашно – 250 г

вода – 400 мл хладка

олио – 2 – 3 с.л

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на ивици и го мариновайте в барбекю соса за 2 ч.

Нарежете морковите, зелето и и лука на ситно. Намажете тиган с олио и изпържете пилешките ивички до готовност. Нарежете и месото на ситни кубчета. Объркайте месото със зеленчуците.

Направете сместа за палачинките, като разбъркате яйцата, брашното и сухия бульон до гъста, гладка смес. Разредете с водата, като разбърквате с бъркалка. Оставете готовата смес да престои 30 мин.

Загрейте тиган с незалепващо покритие на умерена температура на котлона. Намажете с олио. Сипете от палачинковата смес и разнесете в кръг, за да стане по-тънка палачинката. Веднага поръсете с 1-2 с.л. от плънката и притиснете, за да залепне за палачинковата смес.

Работете бързо, за да не се втвърди палачинката. Обърнете палачинката, за да се запече малко и страната с плънката.

Друг вариант, който можете да използвате, е да сложите малко от плънката в тигана и тогава да разлеете от сместа за палачинки, за да залепне по-добре и да не падат парченца от плънката.

При готовност на палачинка я изнесете на дъска, поставете две дървени шишчета в единия край и навийте на рулце.

По желание може да поднесете с майонезен сос.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *