HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Хванатият с рекордните 4,99 промила зад волана дупничанин: Не съм близвал алкохол, измих си устата с „Листерин”

Хванатият да шофира с рекордните 4,99 промила алкохол 52-г. Ивайло Ст. Тасин от Дупница ще обжалва резултата, отчетен от дрегера. Репортер на “Струма” го откри по телефона на работното му място, той работи като охранител на обект в града.

“Не съм близнал капка алкохол. Бях в Бобошево, помагах на мои близки в града, към 21,40 ч. си тръгнах за Дупница. Полицаите ме спряха за проверка и дрегерът отчете 4,99 промила алкохол, което ме стресна. Не съм пил изобщо, а пък излиза, че съм кьоркютук пиян. Обясних на полицаите, че преди да си тръгна, си мих устата с “Листерин”, препарат за почистване на устната кухина. Може от него дрегерът да е отчел такива високи стойности. Въпреки доводите ми проверяващите ми написаха акт за шофиране в нетрезво състояние. Дадох кръв за алкохолна проба. Ако дрегерът е отчел правилно, аз трябваше да съм като труп и да не мога да се движа и да говоря.

Веднага щом излезе резултатът, ще обжалвам повдигнатото ми обвинение. Нося срам и пред трите си деца – да слушат, че баща им е шофирал пиян и с 4,99 промила алкохол”, заяви по телефона Ив. Тасин.

Както “Струма” писа, още когато го тествали с дрегер, проверяващите полицаи били изненадани и от високото съдържание на алкохол в издишания въздух, и от факта, че поведението на шофьора било адекватно за пиян човек.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *