HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Хвърлилата оставка от Детско отделение в Сандански д-р Панковска започва работа в Марикостиново

Детско отделение в санданската болница работи, но спря приема на нови пациенти, стана ясно от уведомление, подписано от управителя на болницата д-р Тонев. Мярката е валидна от 10 март и до нея се стигна, след като вкупом шефката на детско д-р Стаматова и заместничката й д-р Панковска подадоха оставки.

Община Сандански прави всичко възможно да реши проблема с кадровия дефицит на педиатри и да спаси детско отделение от затваряне.

Д-р Даниела Панковска вчера освободи мястото си в детското отделение в Югозападна болница в Сандански, а д-р Офелия Стаматова е депозирала заявление за прекратяване на трудовоправните отношения с управителя на болницата д-р Илия Тонев със срок до 15 март. Дотогава тя ще продължи да изпълнява функциите на завеждащ отделение. Съгласно договора й предизвестието на д-р Стаматова е със срок до 3 месеца. Стана известно, че в заявлението си тя е посочила, че ще плати неустойка за дните от 15 март до 9 май.

Както „Струма” писа, д-р О. Стаматова и д-р Д. Панковска подадоха заявления за напускане, като причина те посочиха натоварен график и много дежурства, които са полагали в рамките на две години.

Вчера д-р Панковска бе засечена от репортер на „Струма” на кооперативния пазар, придружавана от съпруга си, педагога Емил Панковски. Тя сподели, че вече е започнала нова работа в санаториума в село Марикостиново.

„Уведомен съм за създалата се ситуация в детско отделение на болницата в Сандански, завеждащите на филиалите на ЦСНП в Сандански и Петрич също са запознати. При необходимост децата, които се нуждаят от болнично лечение, ще бъдат транспортирани до най-близкото лечебно заведение – болницата в Петрич”, каза директорът на Спешна помощ в Пиринско д-р Красимир Михайлов. Той уточни, че тези случаи, които са по-тежки, ще се приемат за лечение в МБАЛ – Благоевград. Да не се създава напрежение сред населението, децата в община Сандански ще бъдат обгрижвани, каза д-р Михайлов.

ЕКИП „СТРУМА”

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *