Хеликоптер се разби в Гърция! Жертвите са четири, един е тежко ранен

Четирима офицери от армията са загинали, а друг е бил ранен при катастрофа на хеликоптер за граничен патрул в централната част на Гърция. Инцидентът се е случил в сряда, северно от град Еласона, разположен на около 450 км северозападно от столицата Атина, при изпълняването на рутинен полет. Гръцките военни потвърдиха произшествието при условие на анонимност в очакване на официалното съобщение.

Мащабна операция в района е била стартирана, след като армията е загубила контакт с хеликоптера, излетял от централния гръцки град Лариса. По заповед на министъра на отбраната Панос Каменос въоръжените сили обявиха тридневен траур. Държавният глава, министър-председателят и редица политически лидери вече изразиха своята тъга и загриженост след инцидента, който се случи при изпълнение на рутинен полет северно от град Еласона.

„Нацията и хората изразяват дълбоката им мъка, но и тяхната искрена благодарност на героичните служители, които паднаха пред олтара на защитата нашата национална сигурност“, заяви президентът Прокопис Павлопулос в изявление. „Днешната загуба на четирима служители на гръцката армия при изпълнение на дълга е голяма тъга за всички нас“, подчерта министър-председателят Алексис Ципрас. „На техните семейства поднасям искрени съболезнования, както от мое име, така и от името на правителството и от това на гръцкия народ“, допълни премиерът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *