Хероин за €43 млн. спипан в контейнер в Англия

Британската агенция за борба с престъпността е иззела 398 кг хероин, скрити в контейнер с пратка от кърпи и халати. Това е едно от най-големите количества дрога, залавяни във Великобритания, предаде Франс прес.

Наркотикът е на цена около 43 милиона евро при препродажба. Той е иззет на 2 август на кораб контейнеровоз във Филикстоу, пристанище на източния бряг на Англия, откъдето корабът се готвел да отплува за Антверпен, Белгия.

След като иззела хероина, британската полиция върнала контейнера на мястото му и пуснала кораба да отплава от Филикстоу. При пристигането му в Антверпен контейнерът бил качен на камион и откаран в Ротердам под постоянното наблюдение на полицията.

В понеделник, когато контейнерът бил разтоварен, холандската полиция извършила два ареста, а британските власти задържали мъж в Бромсгроув, в централна Англия.

 “Изземането на толкова голямо количество хероин е резултат от целево разследване, основано на разузнавателна информация и водено от Агенцията за борба с престъпността, с участието на британски и международни партньори”, заяви представител на агенцията.

“Почти сигурно е, че част от дрогата е щяла да бъде продадена в Обединеното кралство”, добави той.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *