Хиляди се насладиха на битката между тежковозни коне в Разлог

За поредна година атрактивният шампионат за надтегляне на тежковозни коне сложи край на честванията по повод празника на Разлог. В атрактивната надпревара се включиха любители на внушителната порода коне от цялата страна. Разложани отново се наредиха на челните позиции и доказаха, че отглеждат едни от най-елитните и силни четириноги.

Традиционно състезанието се проведе в няколко категории според собственото тегло на конете. В най-малката, до 500 килограма, първото място остана при домакините от Разлог. Купата бе присъдена на кон Гари на Борислав Прешелков. Негов подгласник стана кон Ярал на Коци Петров, почетното трето място отново бе присъдено на домакините и отиде при кон Янко на Иван Юруков.

Във втората категория, до 600 килограма, златото и купата отидоха при кон Торо на Николай Андреев. Втори се класира кон Тошо на Иван Шамилов и трети остана кон Тайсън на Александър Калинков. В най-атрактивните категории, до 700 и до 800 килограма, елитните коне на Иван Джолев от Разлог завоюваха два от медалите. Неговата кобила  Карина спечели купата в надпреварата до 700 килограма и се класира трета в най-тежката категория. Жребецът на съгражданина му Борис Шарков – кон Сани, спечели третото място до 700 килограма, като за малко отстъпи второто място на кобила Ина на Кристияна Милан.  

Елитният жребец Лео на Ибрахим Ахмед от Якоруда спечели златото в най-тежката категория до 800 килограма, а втори остана кон Буби на Николай Андреев. В същата категория конете на Ибрахим Ахмед завоюваха първите две места и на състезанието в град Златарица през април месец тази година. 
Началото на събитието бе дадено с дефиле на тежковозите и бе открито от  инж. Венцислав Гърменов, временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог. Той поздрави организаторите и приветства участниците, като им пожела успех в надпреварата.

И тази година атрактивният шампионат събра хиляда зрители. Организатори на събитието са местното  сдружение за коневъдство и конен спорт “ДВАЛ”  и община Разлог. Класиралите се на челните позиции освен купи и медали получиха и парични награди.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *