Хирурзи трансплантираха бъбрек на грешен пациент

В американския щат Ню Джърси лекарите в болница “Дева Мария от Лурд” трансплантираха бъбрек на друг пациент. Това съобщи Fox News.

Администрацията на институцията съобщи грешката си пред държавните медицински органи. Според информацията на 18 ноември 51-годишен пациент успешно е претърпял операция по трансплантация на бъбрек.

Скоро обаче станало ясно, че този орган трябвало да бъде трансплантиран на друг човек.

Въпреки факта, че оперираният пациент също се нуждае от трансплантация, той е бил по-назад в списъка за трансплантация.

„Ние носим голяма отговорност към хората, които буквално се доверяват на живота си в наши ръце. Грешки с такъв мащаб са рядкост и въпреки необичайните обстоятелства, поради сходната идентичност на пациентите, допълнителна проверка би предотвратила тази грешка.“, подчерта главният лекар на клиниката Реджиналд Блебер.

Ръководството на болницата обясни, че грешката е възникнала, тъй като и двамата пациенти са имали едно и също име и са били на една и съща възраст.

“Добрата новина е, че и двамата, които се нуждаели от бъбрек, са получили органа за една седмица и са добре.”, казва Даниел Мойза, цитиран от говорителя на Министерството на здравеопазването в Ню Джърси.

Във връзка с инцидента в болницата незабавно са въведени допълнителни мерки за засилване на контрола, за да се избегне повторението на подобна грешка.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *