ХИТОВА ДЕСТИНАЦИЯ! Риболовци от Кюстендилско и съседна Македония си харесаха водоем край Долна Гращица, мерят умения по улов на шаран

Водоем край кюстендилското село Долна Гращица се превърна в най-новото увлечение на риболовците, информира управникът на селото Екатерина Николова. „Всяка събота и неделя се организират турнири по спортен риболов, идват дори хора от Македония и страната, за да покажат нивото си на добри риболовци“, коментира кметският наместник.

Мястото си станало като рибарско селище. „Радвам се, че по този начин селото се оживява. Все по-често по улиците срещам и млади хора. Не вярвах, че има толкова много запалени риболовци, не пропускащи уикендите. Тук се  лови основно шаран“, коментира жената.

Заради засиления интерес вече се търси и вариант за обособяване на паркинг. „Като се изгради една подобна инфраструктура, мястото и това хоби на младите ни помагат да развием туризма, така необходим за 120-те жители на населеното място“, обяви Николова.

Предвижда се през пролетта да се организира детски турнир по риболов. Тя се надява това рибарско селище да стане любимо място за по-голям брой риболовци. От своя страна пък, всеки уикенд дамата връчва наградите на победителите в състезанията по спортен риболов.

В Долна Гращица по постоянен адрес живеят 98 жители, селото се оживява особено през лятото. Не са малко и черешовите масиви в региона. „За съжаление, както навсякъде в Кюстендилско, и нас природата не ни пожали. След настъпилия мраз през април и значителното понижаване на температурите черешата пострада най-много. Производителите не успяха да наберат нищо. Надяват се обаче, че след лоша година идва и добра“, коментира Екатерина Николова.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *