„Хлапетата“ донесоха в Благоевград шампионска купа от Сърбия, посрещнаха ги у дома със заря и гръм от шампанско

Формацията на детска академия „Хлапетата“ от набор 2012 донесе шампионската купа от турнира в зала в Цариброд. При завръщането по тъмно в Благоевград победителите бяха посрещнати със заря и гръм от шампанско. Жестът на побратимите от „Пирин“ да отпуснат автобус за малките си съграждани позволи на родителите да споделят с децата си двудневната визита в Сърбия. Освен трофея най-добрият отбор прибра и три индивидуални приза. Иван Байрактарски стана голмайстор на надпреварата с 12 попадения в 5-те мача,   наградата за най-добър вратар отиде при Деян Костов, а Дени Черкезов заслужено бе избран за най-полезен състезател.

Квартетът треньори Николай Попниколов, Иван Донев, Мариян Нешов и Кирил Стоев зорко бдеше за реда и дисциплината на терена и извън него. Техните питомци прескочиха групата си с 3 от 3 победи – 8:7 срещу „Шампион“ /СтЗ/, 10:4 срещу „Олимпия-2“ и 4:1 срещу „Левски“. На полуфинала бе повален с 2:1 „Бароко“, рулетката на дузпите влезе в действие на финала срещу „Олимпия-1“ след 2:2 в редовното време.

Всички участващи отбори, 6 от които български, приеха поканата да се включат в първоюнския турнир в областния център на Пиринско, похвали се основателят на академия „Хлапетата“ Георги Иванов.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *