Хлапета с млади родители и меломани над 80 г. куфяха две вечери на “Jumaya Stage Fest” в Благоевград

Меломани, рок фенове и купонджии куфяха две вечери в Благоевград на второто издание на “Jumaya Stage Fest”. Фестивалът, организиран преди година изцяло „на мускули“ от  Иван Кацарски и приятели, тази година получи подкрепа от 20 000 лв. от новоучредения фонд „Култура“ на община Благоевград и затова входът беше без пари. Идеята за мястото на сцената под липите при градинката пред НАП се доказа като най-добра за събитие от замисления формат. Първата фестивална петъчна вечер на сцената излязоха младите музиканти от „Мерудия“, атрактивната група „Eсhoo Balkan Samba“, чийто вокал вдигна на крака присъстващите, и пиронът бе „Акага“. В подкрепа на местните таланти на сцената втората вечер загрявка на феновете на рока бяха децата и младежите от вокално студио „Фа диез“, след тях забиха „Srvi” и англичаните от „Leontas”, които наскоро имаха няколко съвместни изяви с „Джеръми“  и вероятно затова вокалът им бе неотлъчно до гостите, а емоциите на финала взривиха „Д 2“ със специалното участие на Любо Киров. От родители с хлапета на по 1-2 години до ценители над 80-г. възраст аплодираха раздаването на музикантите на сцената, а  паузите, докато се сменяха групите, водещият превърна в шоу за изява на публиката, мнозина от които се оказаха истински  музикални бисери.

Паралелно с музикалното шоу на алеята между НАП и банята на арт базар се продаваха ръчно изработени бижута, направени от подръчни материали за 10-15 лв., от практични украшения – залъгалки за бебета от безвреден силикон на цена между 20 и 30 лв., до сребърни, медни и алуминиеви уникати с полускъпоценни камъни за над 100 лв. Имаше принтове, кукли, опаковани книги – изненади за деца и възрастни, и здравословни, домашно приготвени снаксове, сладкиши и банички.

Най-многолюдно бе около двата мокри бара и край скарата, а бирата се лееше по 2 лв. за халба.

И двете вечери светлините на сцената бяха изключени от раз минути след полунощ, въпреки ентусиазма и настроението на феновете заради разрешителното за шум, издадено на организаторите до полунощ.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *