Хлебарка в дюнер затвори „Аладин” в Благоевград

Хлебарка в дюнер, купен от благоевградчанката Десислава Спасова за синчето й от закусвалнята „Аладин” срещу сградата на съда, доведе до запечатване на заведението. На 21 май на витрината бе залепено официално уведомление от Областна дирекция по безопасност на храните, че обектът е спрян от експлоатация до отстраняване на нарушените ветеринарно-санитарни, хигиенни и здравни изисквания.

„Колегите направиха проверката след постъпили сигнали в дирекцията, после разбрах, че в социалните мрежи е имало и снимка на хлебарка в техен бургер – каза вчера шефът на ОДБХ д-р Михаил Бащавелов. – При проверката чак хлебарки не са били открити, но явно има нарушени хигиенни изисквания и „Аладин” ще остане запечатан, докато не направи дезинфекция и дезинсекция на помещенията си. Съставен им е и акт, но не знам каква е стойността му”.

Според д-р Бащавелов това е единственото запечатано заведение в момента в Благоевград заради лоша хигиена. След като баровете и ресторантите бяха отворени с указание да работят само терасите им, част от проверките на неговите колеги са насочени към това спазват ли се отстоянията между клиентите, с маски ли е персоналът и дали се дезинфекцират маси и столове.

„При откриване на нередности правим устни забележки, но пълномощия да налага санкции и запечатва заведения, които не спазват тези изисквания на здравното министерство, има Регионалната здравна инспекция”, уточни д-р Бащавелов.

До момента в ОДБХ не са постъпвали сигнали, че част от кафенетата в Благоевград нелегално отвориха за клиенти и вътрешните си салони. Инспекторите нямат информация и за гласени през уикенда купони, но са категорични, че на такива събития трудно може да се гарантира спазване на дистанция от страна на посетителите.

Собствениците на нощни клубове в Благоевград обаче са обявили на Фейсбук страниците си, че през уикенда ще правят партита на открито в района на „Рио 2 бар” и в парк Бачиново. Дали това е законно, не е ясно. Задължение на полицията е да не допуска струпване на повече хора на едно място.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *