Хлебният бос на Г. Делчев Кр. Геров влиза в нов бизнес – млекопреработване, ще произвежда край Борово 147 т сирене годишно

Хлебният бос от Гоце Делчев Крум Геров депозира в РИОСВ -Благоевград инвестиционно предложение за изграждане на млекопреработвателно предприятие в местността Шейново в землището на с. Борово, община Гоце Делчев.

Фирмата „Крум Геров ТМ” ще строи върху земеделска земя с площ 13.060 дка, която трябва да бъде преотредена за новото предприятие. То ще е с капацитет до 7000 литра преработено овче и краве мляко на ден. Предвижда се изграждане на масивна сграда със застроена площ 2359,9 кв.м с необходимите помещения и съоръжения за приемане на млякото, производство на продуктите и експедиция на готовата продукция. Теренът ще бъде заграден с 325,3-метрова ограда. В предприятието ще се работи на една смяна и ще се произвежда до 147 тона бяло саламурено сирене при 250 работни дни годишно, а останалите продукти са изчислени за 125 работни дни – 37.5 тона кашкавал, до 250 тона кисело мляко, до 125 тона прясно пастьоризирано мляко, до 8.75 тона краве масло и до 8 тона извара.

Бизнесът е изцяло нов за Кр. Геров, чието име до момента се свързваше единствено с тестени изделия и зам. председателския пост в Асоциацията на хлебопроизводителите в България. През 2009 г. фирма Крум Геров ТМ” ЕООД дори придоби и търговската марка на един от най-разпространените хлябове без брашно в страната.

Любопитното е, че Крум Геров продължава проекта на съпругата си Вера, която извади миналата година по-голяма част от нужните разрешителни за модерно и доста голямо млекопреработвателно предприятие. Нейните планове бяха доста по-мащабни – дамата планираше да преработва по 10 тона мляко на ден и асортиментът й обхващаше всички млечни продукти, включително и топено сирене. Ако останалите параметри от проекта на съпругата му бъдат запазени,  Геров ще изкупува млякото само от ферми І категория, разполагащи с пунктове за съхранение на млякото съгласно изискванията на Наредба №4/2008 г., и ще приключи строителството на мандрата след 16 месеца.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *