Хлебопроизводители от Склаве вдигнаха сватба за чудо и приказ на първородния си син

Сватба за чудо и приказ вдигнаха на първородния си син хлебопроизводителите от санданското село Склаве Николай и Марияна Герчеви. Младоженецът Асен Герчев и неговата избраница Венета Милушева, която е от санданското село Левуново, се ожениха пред 250 гости на вълнуващо тържество. Сключването на гражданския брак се състоя в базиликата в Сандански, която бе богато декорирана с цветя и балони. Булката грееше като истинска принцеса, облечена в разкошна бяла рокля.

Родителите на Вени – Тома и Ани Милушеви, пристигнаха от Германия за сватбения ден на дъщеря си. Кумове станаха Красимир и Величка Фотеви от Склаве. Първото хоро поведе с форуглица шаферът, братът на младоженеца Стойчо, придружен от приятелката си Силвия Чорбаджийска, която пък бе шаферка. В битката за жартиера братът на булката Андон надскочи всички и го хвана, което предвещава, че скоро и той ще се задоми. Булчинският букет отиде при сватбарката  Гергана Георгиева.

Сред гостите на тържественото събитие бяха известната фризьорка от Сандански Диди Динева, която бе като истинска модна икона, облечена в ефирна черна рокля на известна софийска дизайнерка. Тя бе придружена от сина си и тайнствен мъж. Земеделските производители и приятели на младоженеца Благой Киров и Методи Григоров, собственикът на заведение в Склаве Васил Феридаров, Цветелин Бишков и др. бяха част от многото гости.

Младото семейство Герчеви ще живеят самостоятелно в ново жилище, подарък от свекъра и свекървата.

Веселбата продължи в известно петричко заведение до късни доби, а поздравите и наздравиците за младите и техните кумове не спираха да звучат.

МАРИЯ ДИАНОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *