Хлябът прави рака смъртоносен

Шоколад, бисквити и бял хляб са храни, които пациентите с рак трябва да избягват. Те могат да направят болестта по-тежка и по-смъртоносна, казват онколозите.
Вредната съставка, която ги прави опасни при рак, се съдържа в палмовото масло, което пък масово се слага в този тип храни.

Има го и в други хранителни изделия и дори в някои козметични консумативи. Ето и каква е връзката с рака. Съставката стимулира протеина CD36 при хората. Този протеин, от своя страна, играе ключова роля за появата на метастази в тялото. Учените се надяват, че благодарение на тяхното откритие ще се развият нови методи за лечение на рака.

Може да се намери и начин да се предотврати разпространението на рака към жизненоважни органи. Освен палмовото масло има и други стандартни хранителни мазнини, които също стимулират CD36, което позволява на раковите клетки да се разпространяват. Много от тях се съдържат в мазните храни. Изводите на учените са повече от любопитни, защото в развитите страни расте както броят на болните от рак, така и консумацията на наситени мазнини и захар. Мазнините са необходими за организма, но прекаляването с тях може да се отрази зле на здравето.
 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *