Ходенето на пръсти удължава живота

Всеизвестно е, че повечето столетници в света произлизат от азиатските страни. Освен това в напреднала възраст те остават жизнени и енергични. Но как го правят?
Едно от популярните упражнения, което доказано удължава живота, е ходенето на пръсти. С помощта на него според източните лекари се стимулират няколко точки с натиск, които имат благоприятен ефект върху тялото. Трябва да ходите на пръсти всеки ден в продължение на 1-2 минути и да повтаряте това упражнение в продължение на 3-5 серии.

Смята се, че облекчава умората от краката, ускорява кръвта в съдовете, помага за отслабване и коригира стойката. Второто упражнение е вибрационна гимнастика за краката. За да го изпълните правилно, застанете с боси крака на пода, вдигнете се на пръсти на не повече от 1 сантиметър от пода и след това рязко падайте надолу. Ще чуете тупане и тропане по петите. В изпълнението му има редица нюанси. Докато слизате, не бива да изпитвате неприятни усещания. Също така не трябва болката да отива в главата. Трябва да правите 60 такива „разтърсвания“ на ден, а в средата да направите почивка от 10-20 секунди. Това упражнение се препоръчва и за тези с подути крака или проблеми с вените.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *