HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Холивудската звезда Арманд Асанте закусва с два фреша и две кафета в Мелник, вечеря пъстърва с бяло и червено вино

Известните американски актьори Арманд Асанте, Луис Мандилор, Пит Чат, Пит Бертман и българските им колеги Христо Мицков, Георги Златарев, които вече пети ден живеят и работят с жителите на Мелник и Хотово, обикнаха мелнишкото вино, това споделиха хора от персонала на хотела, в който са отседнали звездите, докато снимат лентата „Лазарат“.

Въпреки че са много богати и известни, те са много земни и усмихнати, харесват Мелник и се захласват по природните и архитектурни забележителности, обичат мелнишко бяло и червено вино. Поклон на продуцентите, които избраха Мелнишкия край за новия американски филм, споделят местните жители.

За финалните снимки на филма Мелник е предпочетен сред 8 града в страната като Велико Търново, Созопол, Велинград, Банкя. Едва 30 местни жители от общо 350-те, живеещи в Мелник и Хотово, активно се включиха в заснемането на филма срещу заплащане от 30 лева на ден. По груби изчисления по около 200 лева за една работна седмица си изработиха избраните за статисти. Собствениците на Кордопуловата къща фамилия Паспалеви предоставиха имота си за снимките на лентата. Тя бе превърната в имение на албански мафиот и 5 дни не работи за посетители, но за сметка на това милиони зрители ще мотат да я гледат и да се любуват на големия екран, и то в цял свят.

Кметът на Мелник Наско Петев е главният „виновник” в района да се снима филмът. „Всичко става с приятели. След като научих, че български продуценти имат намерение да снимат филм в Мелник, с местните жители направихме всичко възможно това да се случи. И филмът вече е факт. Преди месец и половина продуцентският екип посети района, хората много го харесаха. Тогава не ни обещаха, че ще снимат в Мелник, като ми заявиха, че посетят още няколко града. Когато има да се случва нещо хубаво за Мелник, то се случва”, заяви кметът Н. Петев.

Арманд Асанте, Луис Мандилор, Пит Бертман и Пит Чат са отседнали в най-големия хотел „Мелник”, от който на една длан се вижда целият град. Управителката на хотела Ваня Петрова не скрива радостта си от пребиваването на екшън героите. „И тримата американци са много усмихнати и земни. Откакто съм управител на комплекса, за първи път ни гостуват звезди от киното. Успях да се снимам и да получа автограф от всеки един от американските ни гости. Това са едни земни, усмихнати и много възпитани и добри хора. С усмивка те поздравяват и се радват на присъствието ти. Може да се говори с тях на различни теми. Най-важното е, че много им харесва Мелник и с радост заявиха, че отново ще се върнат тук, като туристи с приятели и семействата си”, казва Ваня.

„Ако не са познати от екрана, те с нищо не показват, че са звезди. Гостували са ни много български актьори, но разликата е голяма с тази на американските ни гости”, заяви барманът Янко, който владее перфектно немски и английски език и разговаря надълго с американските гости. „Арманд Асанте не говори много, но винаги се допитва до мен какво да си поръчка за обяд или вечеря. Сяда в дъното на ресторанта. Като предлагам менюто, той ме пита ти какво би избрал за вечеря, ти от коя риба, от многото които предлагаш, би хапнал. Казах, му че бих избрал пъстърва, и той си поръча и обядва тази риба. За закуска изпива два фреша и две кафета, на обяд пие фанта портокал и на вечеря отново фреш и бяло, и червено вино. Пит Бертман ми каза, че има молдовска връзка. На Асанте баща му е  италианец. Арманд Асанте пред мен каза, че обича България, за четвърти път е тук, за първи път в Мелник и сравни града с Колорадо. Перфектни хора. Това са хора със самочувствие. Вчера, докато разговаряхме с Пит Бертман, той ме пита, колко години му давам. Аз казах, че е на около 60 години. Той извади личната си карта и ми показа, че е над 70 години. Много мили и общителни хора. По-малко разговорлив от тях е Пит Чат”, заяви Янко и използва момента да се снима за спомен с Пит Бертман, който го прегърна и сподели: „Това е мой приятел и ще се снимам с него”.

Собственичката на механа в Мелник Луиза сподели, че Арманд Асанте е бил клиент на механата. „Седна в дъното и си поръча чаша бяло вино. След това още една. Каза, че много му харесва бялото вино, и обеща, че ще си купи и за Америка, за да почерпи приятелите си. Известни артисти са и ние в Мелник сме много щастливи, че са тук. Българските актьори си падат по червеното вино. Хапват агнешка дроб сарма и агнешко печено”, разказа Луиза.

В събота е последният снимачен ден на филма. „Лазарат” е кинопродукция с продуцент Янко Ушатов и Исса Заруои и режисьор Уилам Кауфман и Станимир Стаматов. Филмът ще бъде пуснат на големия екран в края на годината. В момента е продаден в Русия, Америка, Италия, и Западна Европа.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *