ХОРАТА ГЛЕДАТ И НЕ ВЯРВАТ НА ОЧИТЕ СИ! Елен лопатар слезе от планината, разходи се в парка

Елен лопатар изненада посетителите на парк “Рила” край Дупница и се разходи спокойно в зелените площи пред смаяните им погледи. Те започнали да снимат с телефони и животното се изплашило и побягнало в неизвестна посока. Хората коментираха, че най-вероятно вълци са подгонили елена и той слязъл почти в града.

От Ловно-рибарското дружество в Дупница заявиха, че в Рила планина няма елени лопатари, те обитавали Северна България. Предположенията им са, че животното най-вероятно е избягало от развъдник “Витошко-Студена”. Ловци обаче изразиха съмнение, тъй като Студена е далече и едва ли еленът ще се придвижи по това трасе, ако е избягал от развъдника. От ЛРД – Дупница успокоиха гражданите, че популацията на вълци е нормална и няма опасност от нападение над животни, и заявиха, че не могат да направят нищо, еленът щял сам да се върне в планината.

Ловец, пожелал анонимност, заяви пред репортер на “Струма”, че от една седмица елен лопатар обикаля ниско в планината над село Джерман и се събират бракониери, които го дебнат, за да го отстрелят. Има вероятност еленът да е подгонен от ловни кучета в Джерманско и през планината да е слязъл в парка.

Къде са природозащитниците, питат се дупничани, според които ако на елена не се помогне да се върне в планината, ще бъде убит от недобросъвестни ловци.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Пурко

    Перфектни снимки! И с логото ви отгоре хептен нищо не се вижда! Може да напишете, че сте снимали марсианец и пак да повярваме!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *