Хореографът Милчо Георгиев празнува 70-годишнина с намерението да продължи нататък начисто

Вечно усмихнатият и доброжелателен пернишки хореограф Милчо Георгиев вчера празнува 70-годишен юбилей. Близки и приятели го засипаха с поздравления и пожелания за здраве и благополучие.
Милчо Георгиев бе старши експерт в отдел “Образование, култура, младежки дейности и духовно развитие” в община Перник. Повече от 40 години работи в сферата на образованието и културата. Носител е на наградата на името на създателя на Международния фестивал на маскарадните игри в Перник Йордан Николов. Призът се дава за значим принос в организацията, провеждането и популяризирането на фестивала . Автор е на над 70 публикации за запазване на любителското художествено творчество. Вечно усмихнатият хореограф сам е решил да направи равносметка на извървения дотук път.
„Да изхвърля всички нечестни приятелства, стари обиди, ограбващи ме приятелства и разни там личности с болни амбиции. Оттук нататък да почна начисто с бъдещи планове и осъществени преживявания и спомени с нови приятелства. Да продължа да крача уверено напред, защитавайки се с усмивка, атакувайки с мълчание и да убивам неприятностите с безразличие. Да помагам от сърце и душа е присъщо за мен, но мразя да ме използват, защото приятелството не се планира, за любовта не се говори и истината не се доказва… Да! Разбира се, че остарях, побелях – неизбежно е! Но миналото не е всичко. Всеки се развива – кога успешно, кога не. Когато си сам, светът е пълен с възможности. А аз ще продължа да осъществявам мечтите си и да живея с надежда за по-добър и усмихнат утрешен ден“, разсъждава за живота и делата си Георгиев.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *