Хореографът на „Денс машийн“ – Дупница Ал. Димитров се дипломира в ЮЗУ, мечтата му е да работи при съпругата си в Германия

Хореографът и художествен ръководител на школата за модерни танци „Денс машийн“ – Дупница Александър Димитров се дипломира в специалност „Съвременна хореография“, степен „бакалавър“, в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград.

„Защитата на дипломната ми работа беше на 20 февруари тази година, преди пандемията. Самата подготовка и изготвяне на дипломната работа ми отне месеци. Сюжетът й беше „Междучасието, в което между по-големите и по-малките ученици в училището има конфликт“. Аз играех ролята на учителя, който ги разтървава, като им обяснявах, че трябва да се обединяваме, а не да се разделяме. В моята дипломна работа участваха около 19 танцьори, сред които моите възпитаници от школата в Дупница, а също така мои колеги и колежки. Всички те взеха присърце дипломната ми работа, за което им благодаря. След това хореографията я заснехме в София и в Благоевград. Моят ръководител през тези четири години бе проф. Анелия Янева. Преди 20 години завърших специалност „Публична администрация“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Така ми протече животът, че започнах да се занимавам с модерни танци, създадох школата и постепенно модерните танци се харесаха на много деца и юноши в Дупница. Идеята ми е да мога да легализирам дипломата си по „Съвременна хореография“ на немски, за да мога да работя и в Германия. Там е съпругата ми, която е лекар. През лятото и ваканциите с децата ходим при нея“, сподели за вестник „Струма“ Александър Димитров.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА


Александър с две свои колежки, участвали в дипломната му работа

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *