Хосписът в Бобов дол пред фалит

Нова цена за леглоден в общинския хоспис ще бъде гласувана на предстоящото заседание на ОбС – Бобов дол. В хосписа се обгрижват тежко болни хора, които в момента плащат по 22 лв. на ден. По време на изборната битка в миньорския град се появиха коментари, че хосписът е пред фалит заради натрупани задължения към доставчици. Тогава вр.и.д. кметът Детелина Борисова заяви, че тези изявления са спекулации.

Социалното заведение се намира на втория етаж на бившата общинска болница, която в момента е собственост на фолкпевеца Борис Дали и плаща ежемесечен наем за помещенията. Данните от Търговския регистър сочат, че изпълнителят е купил от синдика на общинската болница третия етаж, който е около 200 кв.м, за 47 000 лв., той в момента преустройва. От два месеца Б. Дали е увеличил наема от 1600 на 1942 лв. месечно. Хосписът дължи около 60 000 лв. за ток, има и стари задължения за наем на помещенията. Средствата, които се калкулират от таксите на ползвателите на услугите на социалното заведение, стигат само за храна на болните и заплати на обслужващия персонал.

Общинските съветници все още не са получили докладните записки за предстоящото на 28 ноември заседание на ОбС, но една от точките ще бъде определяне на нова цена на услугите в хосписа. Ето как я коментират народните избраници:

„Хосписът е на загуба още отпреди две години, когато с решение на ОбС увеличихме цената на услугата от 20 на 22 лв. за ден. Още тогава беше ясно, че социалното заведение е изправено пред фалит“.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *