Хотелиерите в Сапарева баня не искат да са в общо сдружение на собствениците на къщи за гости

Хотелиери в Сапарева баня не желаят да се включат в местното сдружение на хотелиерите, в което членуват предимно собственици на къщи за гости. По неофициални данни къщите за гости в курортната община са 130, но в тази бройка влизат и къщи, в които се отдава под наем само по 1 стая.

Председателя на сдружението и бивш шеф на ОбС в Сапарева баня Петър Чучуганов, който също е собственик на къщи за гости, коментира, че те се пълнят само през уикендите и по време на повече празнични дни, през останалото време на седмицата са празни. За празници като Великден и Коледа обаче местата са заети месеци преди това.

В сдружението на хотелиерите участват 50 собственици на къщи за гости, големите хотели отказват да членуват. Те имат друга концепция, търсят друг сегмент от туристическия пазар. В къщите за гости идват туристи с по-нисък социален статус. Някои от тях приготвят сами храната си и плащат само нощувки.

„Целта на сдружението е да се рекламираме на туристическия пазар, но нямаме големи финансови възможности. Ако хотелиерите се включат към нас, с повече средства може да се постигне нещо със силна реклама”, заяви П. Чучуганов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *