HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Хотелиери от Банско на бунт срещу “Юлен” заради паркинг

Хотелиери от Банско се вдигнаха на протест, след като концесионерът „Юлен” отряза свободния достъп до паркинга на началната лифтена станция. Вече бусовете на хотелите ще трябва да плащат даже само за влизане, а официалната причина – „копърки”, които возели туристите директно до ски зоната по времето, когато опашката за лифта била най-голяма.

В резултат семейства с деца и ски екипировка ходят по половин километър, за да стигнат до лифта.

„Недопустимо е през март изведнъж да се затвори бариерата и да се каже на туриста „До тук!”, коментира една от недоволните. Тя посочи, че при връщането районът пред паркинга се пълни с хора, сред които – и деца и има риск от инциденти.

Представителят на „Юлен” Иван Обрейков обясни, че с новите мерки е била пресечена незаконната дейност на паркинга, а хотелиерите трябва да плащат по 5 лв. на ден за неограничен брой влизания на бус и по 12 лева за половин ден престой. „Има 50 хотела, които си купиха в началото на сезона паркоместа”, посочи той и се обърна към хотелиерите с думите: „Няма безплатен обяд!”.

Те на свой ред посочиха, че в Банско има големи хотели, за които това не е сериозен разход, но не такова е положението с малките и семейни обекти, които често возят по един човек до лифта, съобщава btv. Хотелиерите заплашиха, че ще „пренасочат” туристите към други курорти, ако „Юлен” продължава да не ги чува.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Виктория

    Ебаси националния проблем станаха едни 5 лева такса. Значи хотелиерите могат да прибират по 100 лева за нощувка от турист, ама не им изнася да платят някакви си стотинки там, за да могат да им осигурят комфорт на гостите си. Ей, ама вярно си е това, което казват, че тези хора до вчера пасяха прасета и сега сковаха кочините на кръчми, а къщите ги направиха на хотели и от свинари станаха бизнесмени.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *