Хотелиерът в с. Баня В. Венев получи разрешително да ползва минерална вода

Фирма Джи Би Ай“ ЕООД получи разрешително за водоползване на минерална вода от находище „Гулийна баня“. Общинският съвет в Разлог вече даде съгласие за издаване на разрешително, а исканите параметри са за 2.50 л/сек. средногодишен дебит за период от 365 дни, или годишно водно количество до 78 949,60 куб.м.

За инвестиционното намерение на фирмата стана ясно още в края на 2017 година. Тя се представлява от Венцислав Венев, който е собственик и на малък хотел в центъра на Баня. Сега плановете му са за изграждане на луксозен  комплекс върху близо 18 дка земя, закупена миналата година от община Разлог за  223 400 лева.

Инвестиционното предложение е за „Изграждане на рекреационен и балнеологичен комплекс с VIP зона и къщи за гости“. В част от имота ще бъде изграден четириетажен хотел със застроена площ от 1000 кв.м и капацитет до 170 души. Към него ще има и 30 самостоятелни къщички, тип бунгала, със застроена площ около 50 кв.м всяка. СПА центърът също ще бъде с площ от 1000 кв.м и капацитет до 100 души. На открито са предвидени общо четири басейна – един централен с капацитет от 200 души, младежки – с капацитет 150 души, детски – с капацитет до 40 души, и ВИП – също с капацитет до 40 души. На закрито ще има още един централен басейн и три джакузита, тип „топила“.

Минералната вода му трябва явно за многото басейни, предвидени в комплекса.

ИВА ГЕОРГИЕВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *