Хотелите в Сандански останаха празни на 8 декември, високите цени изгониха студентите

Тотален отлив на студентите за празника регистрира курортният град Сандански поредна година. Само около 300 студенти избраха да празнуват в Сандански, като сред тях повечето са санданчани. За сравнение преди години над 4000 студенти избираха Сандански, за да купонясват с двудневни тридневни пакети за 8 декември.

Защо Сандански вече не е привлекателна за студентите дестинация, потърсихме за коментар собственика на семеен хотел Андон Димитров. „Според мен причината са високите цени, които  предлагат за нощувка в хотелите и в заведенията. Не може за една нощувка да искат по 140 лева на човек. За да избере Сандански, един студент ще трябва да плати 240 лева за спане и празнична вечеря. Цената е много висока, непосилна е за джоба на студентите. Те избират Банско и другите зимни курортни, където са направили за празника поносими цени. От година на година студентите стават все по-малко и по-малко в Сандански. Аз даже нямам и запитване за студентския празник. Въпреки че за една нощувка плюс празничната вечеря сумата е 50 лева”. 

Собственик на къща за гости на пъпа на Сандански е тотално разочарован, че от 10 стаи за студентския празник е продал едва 2, другите останали свободни. Стефан Стоянов е притеснен, че с 60 лева за студентския празник от продадените две стаи няма да покрие дори разходите. „Камериерката иска да й платя 10 лева на час, за да почисти, за пране на чаршафи и одеяла още 5.00 лева, и токът, равносметката е тревожна”, ядосва се Ст. Стоянов.

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *