Хотелите и местата за настаняване отварят врати от 13 май

От 13 май врати отварят хотелите и местата за настаняване в България, спазвайки всички изисквания и ограничения. Това заяви министърът на туризма  Николина Ангелкова и призова българските граждани да подкрепят родните хотелиери и сектора. 

Тя благодари на премиера, на своите колеги и на депутатите за мерките, които са предложени и са свързани с ваучерите за туризъм особено за хората на първа линия и с насърчаване на чартърите, така и с удължаването на срока до 12 месеца за туроператорите, които да могат да предлагат ваучери. По думите й друга важна мярка, заложена в настоящия законопроект, е свързана с възможността да се предлагат безплатни или намалени цени на плажни принадлежности.

„В закона е заложено, че те трябва да бъдат намалени именно на 50 %. Това са мерки, свързани с насърчаване на вътрешния туризъм“, посочи Николина Ангелкова. 

В рамките на утрешния ден ще се приемат единни правила за пътуване в рамките на ЕС, както и извън него. До отмяна на извънредното положение, всички чужденци, влизащи в страната, ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина. 

loading...



Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *