Храмът на Темида в Кюстендил с ново попълнение – съдия ЮЗУ възпитаник с афинитет към перото

Калин Василев встъпи в длъжност „младши съдия” в Окръжен съд – Кюстендил. Той е завършил специалност „Право“ в ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград и има над 7 години юридически стаж. 
Калин Василев е назначен за младши съдия с решение на Съдийската колегия на ВСС след спечелен конкурс и успешно приключил 9-месечен курс за обучение в Националния институт на правосъдието.

Новото попълнение съдия в храма на Темида е известен и с хобито си да пише разкази и пътеписи. Негови текстове са награждавани в конкурси за есета, пътеписи, разкази и кратка проза. Автор е на две книги – „Опити за любов и щастие” (2012) и „Авангардни безделници” (2014), получили награди в няколко национални литературни конкурса.

През май тази година три кратки разказа от Калин Василев намериха място на общо три спирки в София, Пловдив и Варна. Конкурсното жури преся разкази, съдържащи до 250 думи, имащи необходимата художествена стойност и отговарящи на темите на всеки от трите града.

Последно в края на миналата година разказ от Калин Василев беше включен в престижния сборник „Разкази, вдъхновени от картини”. Сборникът е по инициатива на Художествена галерия – Русе и представлява колаборация между картини и разкази. Всеки автор избира картина от фонда на галерията и създава разказ, съобразно впечатленията си от картината.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *