Храните, които заместват лекарствата

Някои продукти могат да заменят лекарствата. Това заключение направи лекарят Франсис Рубин в интервю за Focus.

Според нея тези продукти включват овес, картофи, джинджифил, мед, куркума, зеле, масло, сол, лимони и лук. Лекарят поясни, че те не само могат да се ядат, но и да се използват като компреси и маски.

И така, овесът и зелето са важни за чревното здраве: първият понижава холестерола, а второто помага за улесняване на храносмилането и е добро за зрението. Рубин също препоръчва да се използва отвара от овес за невродерматит. 

Джинджифилът от своя страна подсилва, разрежда кръвта и понижава захарта и холестерола. Според лекаря медът е незаменим при бронхит, а ваните със сол при подагра, пише zdrave.to.

Зехтинът помага за укрепване на кръвоносните съдове, а лененото масло предотвратява образуването на кръвни съсиреци. 

Ако имате главоболие, можете да пиете кафе с лимон, добавя лекарят. Куркумата със своя противовъзпалителен ефект намалява риска от рак. Луковата чорба, казва тя, е полезна при цистит, а варените картофи – при киселини.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *