Храни и напитки, с които не се закусва в никакъв случай

Диетологът Анжелика Дювал изброи изброи храни и ястия, които никога не трябва да се консумират на закуска. „Категорично не препоръчвам да ядете сандвичи на закуска – любима храна у нас“, каза лекарят пред руското „Радио 1“. Тя припомни, че по време на сън тялото възстановява ресурсите, изразходвани през предходния ден, а на сутринта е необходимо да се попълнят запасите, предава DarikNews.

„Ако закуската ни е пълна с витамини и микроелементи, тя има много предимства, тогава тялото се чувства чудесно през деня“, каза Дювал.

В случай, че закуската включва храни, съдържащи захар и мая, като хляб от бяло брашно, както и оцветители и консерванти като колбаси, тялото ще бъде заето да усвоява тежки храни, вместо да попълва хранителни вещества, обясни диетологът.

Друг забранен продукт е кафето. Според лекаря то дава определен заряд само за кратък период от време, след което енергията намалява и настъпва сънливост. Тя добави, че кафето може да причини наднормено тегло, тъй като вечер отваря „ямка на стомаха“ и силно чувство на глад.

Като здравословна закуска лекарят посочи зърнени храни, които трябва да бъдат приготвени, както и омлет или салата с пилешки гърди. Като алтернатива можете да ядете сандвич върху пълнозърнест хляб, предложи диетоложката.

„Предлагам да отделяме един ден в седмицата за разтоварване, защото тялото ни наистина се нуждае от него“, заключи Дювал.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *