Христо Стоичков представи биографичната си книга

Легендарният български футболист Христо Стоичков представи биографичната си книга. „Христо Стоичков. Историята“ е официалната биография на Камата, написана в съавторство с Владимир Памуков.

В книгата футболистът сваля маската и повдига завесата на живота си. Чувства ли обида, че Гунди, а не той е футболист на XX век – Христо Стоичков пред Владимир Сиркаров и Кузман Илиев.

„Не мога и нямам право да се сърдя. Пеле избра Христо Стоичков да бъде в 100-те най-добри футболисти на ФИФА. Мишел Платини избра Христо Стоичков да бъде в 50-те най-добри футболисти на Европа. И аз как да се сърдя, че едните ме слагат горе, а другите – долу. Няма сравнение. Това е много болна тема и тя винаги ще остане в празните им глави да ни сравняват. Защото има много кухи лейки, които сравняват. От мен няма да чуете нито една лоша дума за човек, който е починал преди толкова много години”, казва Камата, цитиран от Нова телевизия.

Специално за събитието в София пристигна футболният съдия Урисар Аспитарте, настъпен от Христо Стоичков по време на превърналия се в легенда мач от 1990 г.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *