Хрупкавите пилешки крилца

Необходими продукти:

2 кг пилешки крилца

За  маринатата:

350 мл. кисело мляко

3 скилидки чесън

2 чаени лъжички къри

1 супена лъжица настърган джинджифил

1 чаена лъжичка червен пипер

1 / 2 чаена лъжичка лют червен пипер

За сосът от кисело мляко и краставица:

180 мл кисело мляко

1 голяма краставица

2 скилидки чесън

1/2 чаена лъжичка сол

1/4 чаена лъжичка кимион

2 чаени лъжички копър

Начин на приготвяне:

Измийте крилата и ги нарежете на две. Пригответе марината като смесите киселото мляко, настъргания джинджифил, чесъна, кърито, червения пипер и лютия пипер. В нея потопете крилцата и ги оставете за киснат за 4-24 часа.

Направете соса като смесите киселото мляко с настърганата краставица, чесъна, солта, кимиона и ситно нарязания копър. Загрейте фурната на до 200 градуса. В тава, покрита с хартия за печене, поставете крилцата и сложете във фурната. Печете 35-40 минути или докато месото покафенее. Извадете и поставете в чиния за сервиране. Добавете соса и поднесете.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *