Х. Летифов и Й. Цонев начело на листата на ДПС в Пиринско, Цветанов и Камбитов влизат в битката за депутати от РБ

Двама от 5-имата заместник-председатели на ДПС – Халил Летифов и Йордан Цонев, заемат първо и второ място в кандидатдепутатската листа на Движението за Първи благоевградски многомандатен избирателен район, стана ясно от регистрацията, която направиха вчера в РИК – Благоевград. За представител на Югозапада е отредено третото място, което ще бъде заето от сегашния депутат Елхан Кълков от сатовчанското с. Плетена. Преди 4 г. Кълков бе втори в пиринската листа след Делян Пеевски и двамата влязоха в 44-ия парламент като трета политическа сила в Благоевградска област, която получи 13,47 % от гласовете на избирателите.

Водачът на сегашната листа Халил Летифов е първи и в Стара Загора, а Йордан Цонев ще води листата и във Враца, което увеличава шансовете на Кълков да стане част и от 45-ото НС, ако ДПС запази гласовете си в региона.

Й. Цонев

Четвърти в листата е Ибраим Зайденов от с. Абланица, 30-годишният областен председател на младежкото ДПС и общински съветник в Хаджидимово. В листата на ДПС е и учителката от Белица Фатима Йалдъз, която, според оценката на белишкия кмет Радослав Ревански, оглавява най-силното женско дружество на ДПС в цялата страна.

Вчера в РИК – Благоевград за изборите се регистрираха още БСП с водач софиянеца проф.Георги Михайлов и водената от евродепутата Ангел Джамбазки листа на ВМРО. След втория в червено-черната листа – настоящия депутат от Петрич Стоян Божинов, е заместник областният управител Иван Стоянов, следват санданският адвокат Иван Чолаков, завеждащият отделението по образна диагностика в МБАЛ – Благоевград д-р Андрей Янакиев, членът на Съюза на офицерите и сержантите от запаса полк. Калин Грънчаров, който е представител на гражданската квота, и др.

В листата на ГЕРБ, начело на която е транспортният министър Росен Желязков, изненада е шефът на „ДГС Гърмен” Денис Шенгов, който в момента е и действащ председател на местния ОбС, както и сложеният след него на 11-а позиция син на областния управител Бисер Михайлов – Николай.

Водач на партия МИР в пиринската листа е д-р Антоанета Баракова от частната болница ПУЛС, в нея са включени още Антон Манчев от ЮЗУ, санданският психолог Иво Ташев и благоевградски адвокат Марио Биков.

За вота на 4 април се регистрира и „Републиканци за България“ на бившия зам. председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. В нея водач е самият Цветанов, който през 2017 г. пак беше начело на благоевградска листа, но под знамето на ГЕРБ. Освен в Благоевград, както и преди 4 г., той ще води и листата във Велико Търново. Втори след него е екскметът на Благоевград Атанас Камбитов, също бивш виден гербаджия, място в листата са намерили и другите двама отлюспили се от партията майка вече бивши кметове Георги Икономов на Банско и Кирил Котев на Сандански.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Али

    Едни и същи всеки път. Рестарт с тия ли? Не благодаря, ще гласувам за други. Например за Слави.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *