Царят на баничките Д. Бакалов вдигна цените до 25 % , твърди, че е заради истинското сирене от мандрата на дъщеря му

Царят на баничките Димитър Бакалов вдигна цените на част от закуските, собствено производство, с 10-20 стотинки. Сметнато в проценти, увеличението е от 15 до 25%,  като сиренките например са скочили от 60 на 70 стотинки.

„Защото вече работим със сирене от мандрата на дъщеря ми и зет ми“, обясни поскъпването собственикът на веригата пекарни и закусвални Д. Бакалов. „Мандрата е на дъщеря ми Бойка Бакалова и  зет ми Георги Чимев, собственик на ЕТ „Гесмич“ и работи отскоро, от 2-3 седмици, още не на пълен капацитет, но скоро и това ще стане“, каза бизнесменът и поясни: „Откакто работим с това сирене, част от закуските са с 10-20 ст. по-скъпи. Вкусовите качества обаче са коренно различни, тъй като ние не вадим маслото при производството на сиренето и то остава в него. Ръст на цените ще има след Нова година при всички производители, тъй като разходите стават по- големи и това не може да не се отрази. При 630 лв. минимална заплата от 1 януари около 320-330 лв. ще отиват за осигуровки. Както и да ги смяташ, са доста повече и за работника, и за работодателя. Никой не може да избяга от нещо, което прави държавата, затова поскъпването е неизбежно“, прогнозира Димитър Бакалов.

Любопитно е, че от вчера и локумките, които се произвеждат в закусвалните на Бакалов, в които няма сирене, бяха с нова цена и вече се продават за 50 ст., с 10 стотинки по-скъпи. Бакалов не произвежда хляб, основният му бизнес са закуските. Хлебопроизводители от региона коментираха, че засега в Пиринско цените ще се задържат, но поскъпването на брашното и сиренето напоследък са основание те отново да тръгнат нагоре.

Цените на хляба и хлебните изделия за последната година се вдигат вече два пъти, веднъж миналата есен и втори път тази пролет.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

2 Коментара

  1. Баничаро

    Ееее …и на тоя алчник парите не му стигнаха ….???…Да не стане само : Алчен гъз – …кръв сере ….??? То крави , то мандри , то закуски …та накрая на сиромасите на залъка се нагледа …?.., но Видов ден ке дойде за всеки ….

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *