Цветанов: Няма предпоставки за предсрочни избори

В момента няма предпоставки за провеждане на предсрочни парламентарни избори в страната, каза днес във Варна председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който се срещна в крайморския град с членове и симпатизанти на формацията. Според него предсрочният вот е виждане на опозицията от БСП и президента Румен Радев, които координирали позициите си. ГЕРБ има управленска програма, която изпълнява стриктно, включително за нарастването на минималната работна заплата, посочи Цветанов. И допълни, че позицията на партията е, че работодателите в страната трябва да повишават доходите на служителите си.

Поддържаме постоянен диалог със структурите в страната – нещо, което е ключово за всяка партия, допълни Цветанов. По думите му в резултат на проведената вчера среща с представители на малкия и среден бизнес в Поморие, вече е свалена от обществено обсъждане проектонаредбата на министерството на икономиката, свързана със земеделските производители и зареждането им с горива. Документът ще бъде представен отново за обсъждане, след като се направят нови работни групи и се намерят решения на проблемите.

Зам.-председателят на ГЕРБ потвърди, че партията ще спази традицията да се яви самостоятелно на предстоящите избори през 2019 г. “Това е форма на отговорност, ГЕРБ получава подкрепа, защото заставаме пред избирателите и никога не сме се крили зад някой друг”, посочи Цветанов. За Варна и кандидата за кмет на партията той посочи, че развитието й през последните години показва, че няма основания да се твърди, че Портних не се справя с поставените задачи. ГЕРБ показа, че може да управляваме града по начин, който да отговаря не само на очакванията на жителите му, а и на всички, които го предпочитат като дестинация, посочи Цветанов.

На въпрос какъв всъщност ще бъде размерът на коледните бонуси на депутатите, той посочи, че за пръв път чува за такова нещо. Това е пак фалшива новина и тези спекулации са абсолютно несъстоятелни, каза Цветанов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *