Цветан Цветанов с последна информация за убийствата на Иво Стаменов и Петър Христов!

Когато бъде подаден сигнал за бомба, трябва да бъдат подадени всички мерки за сигурност. Полагат се максимални усилия. Преди време пак имаше концентрация на подобни злонамерени обаждания.

Ще има много провокации заради Европредседателството ни. Това заяви лидерът на политическата група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов в “Събуди се” относно последните сигнали за взривни устройства на летището и в НДК.

“Мерките за  сигурност са драконовски. Искам да благодаря на всички служители от сектор “Сигурност”. Искам от името на правилтеството да се извиним за неудобството на българските граждани”, каза той. Вчера почина данъчният служител Иво Стаменов, след като три седмици бе в болница, защото по него бе стреляно в центъра на София. “Няма съществени новини по това разследване. Осъществяват  се оперативни действия. Направихме изслушване на МВР преди 2 дни.

Това, което може да бъде казано е, че са взети всички мерки, за да са задържани извършителите. В момента, когато тече разследване, което още няма конкретна насока, няма смисъл да се внася неяснота, не е редно”, коментира случая Цветанов.

“Главният прокурор каза, че има много случаи, когато са предприети превантивни мерки, когато е имало заплахи срещу такива служители. Разкриването на такова тежко престъпление не става за ден. Имало е сериозна подготовка, поне месеци, за да се стигне до такова тежко деяние. Трябва да дадем възможност на разследващите да си свършат работата”, добави той. Той отново коментира и убийството на бизнесмена Петър Христов.

“Не сме били лични приятели, но се познаваме. В един такъв тежък криминален случай, политиците не си спестяват да спекулират. Имаше изказвания от страна на БСП за убийството и близостта до властта. Той просто е искал да се развива България и региона. На последното му сбогуване имаше над 3000 души и това говори, че той беше достоен човек. Имаше представители на различни институции, сфери и партии. По делото “Наглите” той е изпълнил гражданския си дълг.

Споделена е определена чувствителна информация, която е допринесла за разкриването на тежки престъпления в България”, каза Цветанов. Цветанов бе запитан дали твърдението на Радан Кънев, че Христов реди листите във Велико Търново, може да се приема  за вярно, депутатът отговори така: “Смятате ли, че  може да определи листата и да каже кой да е депутат.

Това е несериозна теза и дори не си заслужава да бъде коментирана.” “Не знам дали негови фирми са печелили обществени поръчки. Никога не съм се интересувал от това, което прави. Знам, че са сериозен участник на пазара още от 1996 година. Тогава не съм имал общо с политическия живот в страната. Има компетентни органи, които да следят дали са спазени всички процедури. Карате ме да коментирам нещо, с което не съм запознат подробно. Той е правил много добри неща, без да търси съответната публичност. Във времето той е бил един от истинските радетели за  синята идея. СДС и демокрацията винаги са били приоритет за него”, заяви гербаджията.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *