Цветомира Съботинова започна виртуални музикални упражнения и репетиции за студентите си в ЮЗУ

Преподавателката в катедра „Музика” към ЮЗУ „Неофит Рилски” Цветомира Съботинова започна виртуално обучение на студентите си.  На страницата си във Фейсбук тя отправи апел към тях да се свържат с нея чрез платформата ZOOM Cloud Meetings, Вайбър или на лични съобщения, за да им раздаде нотния материал. Упражненията ще се провеждат дистанционно заради и напук на коронавируса и в частното музикално училище на Цветомира Съботинова, в което преподава нейният приятел китаристът Станислав Кайчев и още плеяда музиканти.

„По-трудно е при репетициите с групите, защото нета не на всички е О.К. и има закъснение на звука“, сподели тя, но добави, че намерили изход и в тази ситуация. „Караме всеки да записва индивидуално своята писта и след това предава на следващия, и така докато се запишат всички инструменти и пеенето“.

Преподавателката по пиано се надява всичко да приключи с щастлив край. „Дано всичко отшуми по-бързо и да си върнем живота. Това положение е пагубно за хората на изкуството”, заяви тя.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. само питам?

    И каква е новината? Всички преподаватели от ЮЗУ и останалите университети вършат същото, това е тяхно задължение. Или да се видим на газетата е много кеф, а?

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *