Цвят „тиква“ най-модерен през есента

Всяка година си има свой собствен цвят и според института „Пантон“ за 2020-а това е класическото синьо. Освен за годината получаваме прогноза и за тенденциите, които ще властват през различните сезони, като съответно дори цветовете са разнообразни. Предсказанията за актуалните нюанси за есен/зима 2020-2021 вече са факт, макар и все още да не сме изпратили лятото.
10 титулярни цвята и още 4 по-неутрални се нареждат сред модернитe, като те вече покориха подиума по време на Седмицата на модата в Ню Йорк, пише Ретро.бг.

От „Пантон“ разкриват, че са искали да отразят интереса си към желаните сезонни класики, пропити с индивидуалност. „Неподвластни на времето, всъщност тези нюанси освен функционални успешно се открояват и от всички останали. Те ще ви накарат да изпъкнете, ще бъдете забелязани. Цветовете сякаш ще събудят креативността ви и ще вдъхнат увереност, за да ескпериментирате смело с тях. Насочени са към постоянно променящите се изисквания и разбирания на клиентите, на тези, които поставят качеството на преден план и не се интересуват от цветовете, модерни само за кратко“, гласи изявлението на института.

На първо място в списъка им за есента е поставен оранжевият цвят, не твърде яркият, а този, който наподобява тиква или есенен килим от листа. Личи си, че дизайнерите са се съобразили с препоръките на „Пантон“ и този нюанс вече присъства в есенно-зимните им колекции. Преминаваме нататък с по-червените нюанси. Какво е есента без тях? Цветът, наречен „Самба“, също ще бъде в топ 3 на най-актуалните. Той представлява смесица между виненочервено и леко бордо. Подходящ е за по-улегнали и зрели дами и ще го виждаме най-вече във връхните дрехи, костюмите и по-елегантните рокли.

За онези, които предпочитат по-нежни цветове, от „Пантон“ са сложили на трето място „Сандстоун“. Този цвят имитира светъл пустинен пясък и в жълтокремав тон. После идва ред на класическото синьо, но не в искрящ вариант, а по-скоро напомнящ петрол. Модерен ще бъде и миксът от зелено и жълто, както и розовото, но не в неонов вариант, а по-скоро актуалният отпреди години нюанс, наречен „Пепел от рози“. Убитото зелено също е спечелило сърцата на дизайнерите и ще присъства дори в домашния интериор, редом с керемидения цвят, който в последните години е силно пренебрегван. Прасковеното, което е характерно по-скоро за пролетта, ненатрапчивото лилаво, слоновата кост и сивото пък ще внасят повече баланс в есенните ни визии.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *