Цв. Паунов пред актива на ГЕРБ в Банско: Не допускайте интриги и съмнения между вас, структурата е в кондиция, а с новия кмет Ив. Кадев се работи добре, на здрава основа

Активът на ГЕРБ се събра в Банско за среща с административния секретар на партията Цветомир Паунов.

На срещата, която според ръководителя на ГЕРБ – Банско и депутат Ал. Мацурев е била рутинна и такива вече е имало в Гоце Делчев, Разлог, Петрич и други градове в Югозапада, е обсъдена работата на местната структура. На срещата са присъствали още областният административен секретар Даниела Савеклиева и евродепутата Асим Адемов. Гостите са дали добра оценка за свършеното, като са подчертали, че е изграден добър  екип след загубата на изборите през есента и се работи активно сред хората. По време на срещата е поставен въпросът за мотивите на напускащите партията членове, сред които  бившите кметове на Банско, Благоевград и Сандански – Георги Икономов, Атанас Камбитов и Кирил Котев.

По темата Цветомир Паунов е заявил, че мотивите им са лични икономически интереси, които напускащите винаги са поставяли над интересите на партията. По думите му това са не повече от 300 души в цялата страна.

„Не допускайте интриги и съмнения между вас. Напусналите ГЕРБ не заеха принципна позиция, но така са преценили“, е  заявил Цветомир Паунов по време на срещата, като им е пожелал успех.

По отношение на партийната структура в Банско Паунов е допълнил, че със сегашния  екип тя е в кондиция, а с  новия кмет  Иван Кадев се работи добре, на здрава, принципна основа.

Около 10 са напусналите членове на този етап от местната структура в Банско, като освен Георги Икономов са напуснали още неговата сестра Райна Икономова, бившият заместник-кмет Асен Кирицов и други. По време на срещата Александър Мацурев е запознал присъстващите и с декларацията, с която структурата е излязла, и с която настоява екскметът  Георги Икономов да напусне и Общинския съвет, като причините са, че той вече не е част от ГЕРБ. С цялото ни уважение към него, бихме искали да му припомним, че той в момента е общински съветник само и единствено защото бе водач на партийната листа на ГЕРБ на последните местни избори, а не заради преференциален вот за него като личност, категорични са от ГЕРБ и настояват Г. Икономов незабавно да напусне ОбС – Банско. Както „Струма” писа, екскметът на Банско Георги Икономов е сред 33-мата избрани в ръководството на партията на Цв. Цветанов „Републиканци за България”.

На срещата са обсъдени и възможностите за по- добро взаимодействие между местната и централната власт, както и влиянието на пандемията върху развитието на местния бизнес. Коментирани бяха възможностите за целенасочена държавна помощ за общините, в които туризмът е структуроопределящ икономиката. Присъстващите се обединиха около необходимостта от прилагане на спешни мерки за спасяване на зимния туристически сезон. Стана ясно, че още до края на месец октомри 2020 г. ще бъде факт първият пакет от мерки за България от страна на Европейската комисия в размер на 700 милиона евро, които ще бъдат насочени към засегнатите от кризата Ковид-19.


ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *