Цените на криптовалутите се сринаха

Срив в цените на криптовалутите – стойността на най-популярната продължава да се задържа ниска през последните седмици. На какво се дължи спадът и ще се запази ли това като тенденция?

Рекордните стойности за биткойн от 18-20 хил. долара за брой бяха достигнати в края на миналата година и началото на тази. Сега цената е три пъти по-ниска и се задържа около 6000 долара.

Другите популярни криптовалути – алткойните и етереум са на същата цена като миналата година.

През януари капитализацията на целия пазар на криптовалути е четири пъти по-висока – 820 млрд. долара, а сега е около 216 млрд. долара.

Според анализаторите през лятото по традиция има спад в цената на криптовалутите, а пикът е през декември. Миналата година по това време биткойнът е бил два пъти по-евтин. Специалистът по криптовалутите Цветан Аврамов смята, че промяната в цената е причинена и от големите играчи, които манипулират пазара.

Стабилизирането на пазара зависи от т.нар борсови фондове за търговия, които ще позволят на големи организации да инвестират милиарди в криптовалути. Стартирането на тези инструменти обаче беше отложено от американската комисия за ценни книжа и борси за септември.

Междувременно след месеци разследване китайските власти арестуваха трима хакери, присвоили криптовалути на стойност 87 млн. долара.

За да избегнат кражби, експертите съветват инвеститорите да пазят ключовете към портфейлите си с криптовалута извън компютрите си – на хартия и в сейф.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *