Ценни съвети за успешен старт на учебната година

По традиция в началото на септември, споменът за лежерната и приятна ваканция рязко избледнява на фона на септемврийската треска. Или иначе казано: „Ужас! 15 септември наближава!“. Трескаво започваме да следим всички добри оферти и предложения, а те са мнооого, и ни дебнат отвсякъде.

Откъде да започнем, как да изберем най-доброто, как да разпределим бюджета, с какво ще облечем децата и най-важното от всичко – как ще свикне детето да става рано и да се натоварва толкова много – купища въпроси, повечето без ясен отговор.

Хайде сега да оставим паниката настрана, да се въоръжим с търпение, лист и химикалка и да се доверим на старата и изпитана практика – списък с най-важното.

Вечерите ще са много по-пълноценни, ако опитате да четете книги с детето си. Освен, че ще сте информирани за всички принцове, принцеси, нови сериали и играчки, детето ще започне да тренира и концентрацията си.

Пазаруването за първия учебен ден може и да е много забавно, ако го направите заедно с Вашето дете. Планирайте един уикенд заедно и въоръжени със списъка, тръгвайте на шопинг. Ако бюджетът Ви е предварително начертан, предложете на детето си само да направи своя избор. Децата обичат да са важни и от тях да зависи какви дрехи, раници и несесери ще притежават, а Вие ще успеете да „съхраните“ себе си в това изтощително занимание.

Приготвяйте всичко, което е нужно още от вечерта, така ще си спестите ненужното суетене и хаоса на сутринта. Пуснете любимата песен на Вашето дете и превърнете досадното миене на зъби и обличане в танц на победата! Работи безотказно!

Несъмнено първият учебен ден не е най-любимият ден на децата, но ако го отпразнувате подобаващо и за награда, освен нещо вкусно, му подарите и мечтана от него играчка, нещата ще изглеждат съвсем различно.

Есента наближава и дългите разходки след училище ще стават все по-голяма рядкост. Когато училищните занимания започнат, опитайте да планирате и време за игри за цялото семейство. Релаксиращо е, а и обикновено децата печелят, което ги кара да се чувстват уверени и способни.

Ако нямате време или не ви се обикаля по магазините, направете една голяма чиния с палачинки, поседнете удобно на дивана и, докато си похапвате с Вашето дете, можете да направите своя шопинг онлайн. Ако нещо не ви хареса, винаги бихте могли да го замените.

С бюро или без бюро – този въпрос си задаваме почти всички. Най-важното е да създадете уютно и удобно място вкъщи, където на детето ще му е приятно да учи.

Ако детето не обича да закусва у дома, пригответе любимите му неща за похапване в кутия за храна, която да сложи в чантата си.

Завръщането в училище означава и много повече контакт с други деца, а оттам и повече болести. Изобщо не се заблуждаваме, че децата ни си мият ръцете през 10 минути, когато не ги наблюдаваме, нали! Пълноценният сън и здравословната храна обаче са много важни, за да поддържаме здравия им имунитет.

Когато децата ни оставят бележчици с мили послания, обикновено се разтапяме и разказваме на всичките си колеги и приятели! Следващия път опитайте Вие да оставите свежо пожелание до възглавницата или на огледалото в банята. Така наистина ще направите деня на детето специален!

Или както се казваше в една мъдрост – „Децата са толкова щастливи, защото не се вземат насериозно!”. Ние нямаме какво да добавим! Дано със съветите на Хипо сме успели да ви помогнем поне малко в приготовленията за новата учебна година.

На добър час на Вас и Вашето дете!

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *