Централната нападателка на „Спортика” А. Шопска отбеляза рождения и имения си ден с изпит в ЮЗУ

Бившата голмайсторка на „Пирин Лейдис“ и настояща централна нападателка на „Спортика“ Антонина Шопска отбеляза вчера рождения и имения си ден с изпит в ЮЗУ „Н. Рилски“.

В момента в благоевградския университет е изключително оживено и пълно със студенти, тъй като започна сесията, тоест текат семестриалните изпити на бакалаврите, магистрите, а задочниците имат очни занятия.

Така малко след 10 часа на изпит по „Извънкласна и извънучилищна дейност“ при ръководителя на катедрата по ТМФВ /теория и методика на физическото възпитание/ и зам. декан на факултета по педагогика доц. д-р Даниела Томова дойдоха четвъртокурсниците от специалност „Спорт“. Любопитното е, че в курса, съставен само от мъже, има и една дама и това е футболистката А. Шопска. Във видимо добре настроение тя почерпи присъстващите с бонбони и с усмивка сподели, че има и рожден ден, и имен ден.

„На изпита се представих прилично“, констатира скромно Антонина и допълни, че не й е трудно да съчетава ученето и тренировките. Въпреки натоварената си програма не се обучава по индивидуален план, а наравно с колегите си и има още 7 изпита този семестър.

Малко преди това за изпита по „История на физическата култура“ при доц. Томова влязоха и магистрите по „Физическо възпитание и спорт“. Част от групата са и учителките в пернишката ДГ №15 Надя Денчева и Елина Стоянова. След бакалавърската си степен по „Предучилищна педагогика с чужд език“ двете искат да придобият и  педагогическа провоспособност за учители по ФВС, тъй като, както споделиха, човек трябва да се развива постоянно.

„В детската градина три пъти седмично имаме педагогически ситуации по физическо възпитание и спорт. В този смисъл настоящата магистратура ще бъде изключително полезна и обогатяваща за настоящата ни работа“, коментираха Н. Денчева и Е. Стоянова.


Много добри знания показа и техният колега Иван, който е бакалавър по философия, но воден от любовта си към спорта е решил да учи и за магистър по ФВС.

В коридора за изпит при гл. ас. д-р Радослава Топалска се бяха събрали и магистри по „Информационни технологии при обучение в начална училищна възраст“. Сред тях и учителката по физическо възпитание и спорт в СУ – Горна Малина и треньорка по художествена гимнастика Латина Цветанова. Тя разказа, че е завършила Националната спортна академия с  треньорски и учителски профил и всъщност настоящият й изпит е първият присъствен в ЮЗУ.

„Магистратурата по информационни технологии ще ми бъде полезна и в работата ми като учител, а и като треньор, още повече че съм и председател на клуба по художествена гимнастика. Радвам се и съм доволна, че избрах именно Югозападния университет. Тук преподаватели, подготовка са на много високо ниво, а средата е изключително мотивираща и подкрепяща“, заключи Л. Цветанова

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *