HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Центърът на Благоевград окупиран от паркирани в нарушение автомобили, пешеходците „маневрират“ с риск за живота

Десетки автомобили, паркирани върху площадното пространство до читалището, върху тротоарите на ул. „Антим І“ и ул. „Аргир Манасиев“, принудиха вчера пешеходците в центъра на Благоевград да слязат на пътните платна и да се провират с риск за живота си между возилата. В разрез със Закона за движение по пътищата и наредбата на общината, и от двете страни на ул. „Св. Иван Рилски“ от площада към Джамията целия ден имаше плътни колони от спрели коли, като мястото за преминаване на движещите се бе твърде ограничено, а те пък трябваше някак да се разминават с родители с колички и малки деца, които пристигаха или си тръгваха от детския панаир, който два дни се провежда на площада.

Нито полицията, нито общинската охрана проявиха активност и интерес към неправилно паркираните автомобили в почивния ден – ако не за да напълнят касите си с глоби, то поне да осигурят безопасността на минувачите.

А само преди ден премиерът Бойко Борисов на извънредно заседание с министрите поиска строги мерки за спазване на Закона за движение по пътищата, за да се намалят инцидентите с жертви.

Какъв е смисълът да се променят законите, като не се следи за спазването им, се питаха вчера благоевградчани.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *