Цикламените екипи на ФК „Пирин“ развеселиха благоевградчани, според бившия съветник Вл. Елезов цвят кактус-лила носи късмет и благосъстояние

Оживена и определено веселяшка дискусия сред благоевградчани предизвикаха спортните екипи на любимия ФК „Пирин“, които са 100% решени в цвят циклама. Те са третият официален цвят на орлетата след зеления и червения и са избрани от собствениците на клуба по специален каталог. В същата гама, макар и в значително по-блед нюанс, игра националният отбор на Германия на световното първенство през 2018 г., а от миналата година с бонбоненорозови фланелки хвърли по игрището и „Лестър“.

Снимка на благоевградските орлета, качена на страницата му от търговския директор на фирмата, която купи клуба – Владимир Елезов, събра за часове десетки коментари, вариращи от отрицание до надежда, че екипите ще дадат небивал тласък на отбора в посока „А“ група.

По-саркастична към необичайния избор на цвят бе мъжката част от коментаторите:

“Цикламен, дано не зациклиме…”, изрази надежда Иван Д. “С тия екипи идем ли у Перник… Освен футбол, и в XXL че участваме”, прогнозира Иван Карадимов, с уточнението, че изборът на лилаво е съкрушителен, но според него България още не е узряла за този цвят.

“Сложете една топка отпред, да знаем, че става въпрос за футболисти!”, шеговито препоръча от Лондон синът на д-р Анета Йовкова – Александър, а наследникът на поп Дончо Шавулев – Васил, съвсем сериозно се поинтересува има ли ги тези екипи в продажба, за да си купи и той.

“Цикламени играчи и червен вратар… абе важното е да сме живи и здрави”, философски заключи Aleksandar Nikolov.

Противно на очакванията, лилавото не бе посрещнато особено възторжено и от жените.

“Да бе… сериозно ли?”, коментира служителката в АУБ Anelia Stoyanova. “Не е приемливо. Някак си”, подкрепи я и

Nina Nikolova.

Самият Вл. Елезов, видимо, през цялото време искрено се забавляваше с коментарите на съгражданите си. Като му омръзна да пуска остроумни забележки в отговор на някои по-пиперливи изказвания, той разясни на „дилетантите“, че цветът е не циклама, не е лила или тъмно розово, а „кактус-лила, и носи превъзходство, късмет и благосъстояние“. 

„Един професионален клуб трябва да има повече от един цвят, защото ще е излагация на някое гостуване срещу зелени да играем с потници”, поясни той. Според Елезов, който е бивш общински съветник, много скоро „Лудогорец“ и „Берое“ ще копират „кактусовите“ екипи на „Пирин“.

„Хубаво е, че има хумор и забава с този цвят. Но силно се надявам тази година с този бюджет “Пирин” да бъде № 1, не като миналата година от 14 отбора 11-те“, затвори дискусията Kiril Krastev.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *