ЦИК назначи и пернишката Районна избирателна комисия


ЦИК назначи РИК за 14-и избирателен район – Перник, след като на консултациите при областния управител Емил Костадинов не бе постигнато съгласие между упълномощените участници на партии и коалиции. Спориха за секретарското място представителите на БСП и ДПС.

От ръководството на ДПС съобщиха, че няма да обжалват решението на ЦИК, нейният представител е назначен за член, ЦИК е решила комисията да оглави  Надя Димитрова Боянова. Тя е адвокат по професия, била е председател на РИК и ОИК на предишни избори. Боянова е издигната от ГЕРБ. Заместник-председатели са Лили Стефанова Риджалска и Станислава Богомилова Стоянова-Тодорова. Секретар е Станка Йорданова Рударска- Хинова от БСП. За членове комисията е назначила  Валентина Страхилова Генадиева-Димитрова, Изабел  Марселова Ангелова, Росица Милчова Рангелова, Румяна Николова Петрова, Светлана Кирилова Петкова, Зоя Иванова Евтимова, Виолета Димитрова Тодорова, Снежанка Стефанова Йорданова, Галина Радева Никодимова, Аделина Цветанова Балканджийска, Николай Димитров Цветков.
Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 13 февруари 2021 г. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *