ЦИК обяви къде в страната се е преминало към хартиено гласуване

Пет-шест са сигналите за нарушения, които са постъпили в Централната избирателна комисия (ЦИК), освен проблемите с машините за гласуване. Това каза зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева. Тя уточни, че има постъпил сигнал за предизборна агитация в интернет. Излизат образите на политическите лидери. Има още един сигнал на една от информационните агенции за информиране за междинните резултатите.

“Повечето сигнали са за проблеми с машините за гласуване”, коментира Матева. Тя припомни, че снощи ЦИК е решила за преминаване на хартиено гласуване в 5 секционни избирателни комисии в страната – Добрич, Карнобат, Брусарци, Полски Тръмбеш и село Янково.

Междувременно ЦИК е решила да бъде преминато на гласуване чрез хартиени бюлетини в седем секции в страната: две секции в изборен район 23 Софийски /69 и 3/; две секции в Силистра – /123 и 159/, две секции в Благоевград /34-ата и 9-та/ и в Бургас – 198-ма секция.

Има още няколко постъпили съобщения, които се обработват в момента и ще се вземе решение.

ЦИК моли РИК и СИК да изпращат писмена информация на имейла на ЦИК, за да се видят какви са проблемите и да се вземе съответното решение, добави още Росица Матева.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *