ЦИК отказа регистрацията на шест партии за парламентарния вот

Към вчерашния ден общо 31 партии и 8 коалиции са подали документи в Централната избирателна комисия за участие в парламентарните избори на 4-и април. Това съобщиха на традиционния си брифинг в четвъртък от избирателната комисия.

От Комисията обясниха, че към момента са отказали регистрацията на шест партии и две коалиции.

Партиите с отказана регистрация са: „България на труда и разума”, „Национално движение за стабилност и възход” /НДСВ/, „Бригада”, Движение „Напред България”, „Съюз за отечеството” и „Средна Европейска класа”.

„На двете коалиции към във вчерашния ден не са проверени внесените подписите. ЦИК отказа регистрацията на 6 партии, поради това, че не бяха изпълнени условия от Изборния кодекс – липсваха документи, имаше непълноти, подписките не бяха предоставени в електронен вариант, не отговаряха на условията за регистрация”, уточни говорителят на ЦИК Таня Цанева.

Партиите, които са с неприключила проверка и за които очакванията са, че е възможно да не бъдат регистрирани са: „Директна демокрация”, „Нация”, „Чест”, „Нова демокрация” и „Свобода”, уточни Димитър Димитров от ЦИК.

Партията на Мая Манолова е регистрирана като коалиция „Изправи се! Мутри вън!”.  

От брифинга стана ясно, че ЦИК е издала указания да бъдат ваксинирани не само хората, които ще бъдат предложени за членове на секционните избирателни комисии, но и резервните от тях.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *